IDA 2022 IS OPEN FOR SUBMISSIONS
Share on Social Media
Niagara College Welland Student Commons, Gow Hastings Architects | International Design Awards Winners
Niagara College Welland Student Commons, Gow Hastings Architects | International Design Awards Winners
Niagara College Welland Student Commons, Gow Hastings Architects | International Design Awards Winners
Niagara College Welland Student Commons, Gow Hastings Architects | International Design Awards Winners
Niagara College Welland Student Commons, Gow Hastings Architects | International Design Awards Winners
Niagara College Welland Student Commons, Gow Hastings Architects | International Design Awards Winners
Niagara College Welland Student Commons, Gow Hastings Architects | International Design Awards Winners
Niagara College Welland Student Commons, Gow Hastings Architects | International Design Awards Winners
Niagara College Welland Student Commons, Gow Hastings Architects | International Design Awards Winners
Niagara College Welland Student Commons, Gow Hastings Architects | International Design Awards Winners
Niagara College Welland Student Commons, Gow Hastings Architects | International Design Awards Winners

Niagara College Welland Student Commons

CompanyGow Hastings Architects
Lead DesignersInterior Design Lead - Valerie Gow
Design TeamPartner-in-Charge - Philip Hastings, Design Director - Jim Burkitt, Project Lead - Hugo Martins
Project LocationWelland, Canada
ClientNiagara College
CreditsPhotos by: Scott Norsworthy
Prize(s)Gold in Interior Design / Institutional
Project LinkView
Entry Description

Surrounded by the beauty of Ontario’s escarpment, the 35,000 sf Niagara College Student Commons establishes a welcoming heart for the student community. The double-height addition breathes life into the 1970s Welland Campus with extensive glazing and playful details, including X and O shaped pendant lights, whimsical circular LED lights, blue felt panels, and oversized lettering, chevrons, and dots on the Commons’ glazed expanse. Green glass partitions and dark porcelain tiles define the central seating area, while a stream of clerestory mirrors reflect daylight into the spacious corridor.