IDA 2022 IS OPEN FOR SUBMISSIONS
Share on Social Media
Face Top Clinic,  | International Design Awards Winners
Face Top Clinic,  | International Design Awards Winners
Face Top Clinic,  | International Design Awards Winners
Face Top Clinic,  | International Design Awards Winners
Face Top Clinic,  | International Design Awards Winners
Face Top Clinic,  | International Design Awards Winners

Face Top Clinic

Lead DesignersMahdi Fakhimi
Prize(s)Bronze in Interior Design / Renovation
Project LinkView
Entry Description

This project is located in an apartment with area of 88 m2 on the second floor of a building in Mirdamad Street, Tehran and it was previously used as printing and photocopy services technical office according to the photos enclosed herewith and its use should be changed into cosmetic surgery Consultation Clinic.
After the field studies in the previous clinic place and designing the questionnaire and interviewing with patients and clients, we found that this reason was the perfect cause of this design style. We noticed that all clients came to this cosmetic surgery clinic for examination and consultation before surgery and for consultation and examination after surgery. Therefore, there were extensive anxiety and stress resulting from the nature and manner of this process and benign or malign cosmetic surgery on their face in waiting room and among the patients. Hence, design of this project started to reduce stress and anxiety and also inspire patients with comfort. On this basis, destruction of all blades and internal walls due to need of the formulated project for accurate implementation of the physical program and redesign of the internal micro spaces based on continuous surface method and use of lines and curve surfaces instead of sharp and angled lines and also utilization of mild cold color (blue, gray and white) as the main tone of space and also prevention from direct, point and even local lighting and selection of layered and hidden lighting without any visibility of lamp and lighting source which cause phenomenon of glaring so that only while uniform surfaces of the ceiling are considered as light reflective elements were considered as topics of design theory of this project.