German Gymnasium

Lead DesignerTina Norden
ClientTina Norden
Project LinkView
Prize(s)2nd Place in Interior Design / Renovation
Entry Description

Conran and Partners were commissioned to create a glamorous yet
democratic contemporary European Grand Café, Bar and Restaurant
transforming the Grade II-listed building into a unique destination.
The main challenge was to turn the building into a functional restaurant as
there was no plant room, no available roof area and no discernible way to
extract from the kitchens. The designers dealt with this by strategically
concealing services behind the double-stacked cocktail bar, clad entirely in
bronze mirror, and a ‘hidden’ mezzanine level.

In keeping with the concept, the team reinstated the first floor ‘Viewing’
Gallery (previously in-filled in the 90’s) to allow for impressive views of the
breath-taking roof structure. Two new contemporary black steel staircases
heroically frame the space.

Referencing the building’s sporting past with a marble floor pattern
reminiscent of gymnasium floors, gold mesh screens inspired by Victorian
fencing and loop motifs echoing elements of Victorian sports venues.