Autodesk

CompanyGensler
Lead DesignerCollin Burry
ClientCollin Burry
Prize(s)2nd Place in Interior Design / Office
Entry Description

The project design concept juxtaposes a pre-AutoCAD
building (when architects designed with pencils and slide
rulers) with architectural forms visualized using current
Autodesk software, creating a space that is a “celebration
of the past contrasted with the possibilities of the
future.” Wall and floor graphics interpreted from the
streets of San Francisco and Autodesk’s own Mold Flow
computer modeling define and energize the corridor and
main circulation path along the core.

A rhythm of built “pavilions” align with the exposed
structural bays and help to divide the open office area
from the main corridor path. Each one holds a
combination of meeting space and smaller focus rooms.
The workspace is subdivided further with recycled
industrial pipe white boards that anchor open team areas
to help facilitate ad-hoc brainstorming and collaboration.
Proximity to a variety of breakout spaces that offer both
open/closed and casual/ formal places to meet lends itself
to the impromptu spirit of the way Autodesk employees
work.

Environmentally sourced materials were integral to the
design to help tie the new and existing spaces together.
Undulating ceiling forms created with salvaged wood from
local shipping pallets, stained concrete floors, 100%
recyclable polypropylene dining chairs, along with other
locally sourced furniture, respond to the client’s desire for
environmentally responsible material selections. The end
result is a workplace that not only emphasizes the
company’s dedication to the environment – all three
floors are certified LEED Platinum – but is an inspiring
place for collaborative innovation.