IDA 2022 IS OPEN FOR SUBMISSIONS
Share on Social Media
The Park, Cigler Marani Architects,a.s. | International Design Awards Winners
The Park, Cigler Marani Architects,a.s. | International Design Awards Winners
The Park, Cigler Marani Architects,a.s. | International Design Awards Winners
The Park, Cigler Marani Architects,a.s. | International Design Awards Winners
The Park, Cigler Marani Architects,a.s. | International Design Awards Winners
The Park, Cigler Marani Architects,a.s. | International Design Awards Winners
The Park, Cigler Marani Architects,a.s. | International Design Awards Winners
The Park, Cigler Marani Architects,a.s. | International Design Awards Winners
The Park, Cigler Marani Architects,a.s. | International Design Awards Winners
The Park, Cigler Marani Architects,a.s. | International Design Awards Winners
The Park, Cigler Marani Architects,a.s. | International Design Awards Winners

The Park

CompanyCigler Marani Architects,a.s.
Lead Designers
ClientVincent;Jakub Marani;Cigler
Prize(s)Silver in Architecture Categories / Urban Design
Entry Description

Total floor area: 190,000 m2
Project: 1999 – 2001
Realisation: 2001 – 2010
The first construction phase, during which the
administrative building 02 was built along with the adjacent
garden space, was immediately followed by the next two
phases during which other buildings were completed in
years 2003 to 2006. In phase 2 administrative buildings 01,
03 and 05 were completed, and in phase 3 two more
administrative buildings 06 and 07. Along with the
completion of a series of administrative buildings artificial
ponds and canals were built which, along with the gardens,
connect the individual parts of the site into one whole.
Further construction of administrative buildings led to the
creation of a road running through the premises and closing
up of a square with an underground parking lot marked as
facility 04 thus creating a self-contained urban
development. The central square is made up of a lawn with
a pond, a golf pitch and a kiosk with a wooden terrace
covered by a textile roof designed as a leisure facility.
Buildings 07 and 05 were in contrast to the original project
joined with a bridge suspended on subtle pillars. The
extension was built to satisfy the client's wish for larger
floor area and tested the viability of this urban concept. A
number of auxiliary services were added to the premises
during construction such as bank, gym, café, newsagent's,
general practice, kindergarten and others – contributing to
diversification of the premises. The gradual construction of
buildings and gardens fulfilled the urban architectonic
mission of creating a humane working environment.