IDA 2024 NOW OPEN -- Extended Early Bird Deadline June 30, 2024
Share on Social Media
Suspension House, Fougeron Architecture | International Design Awards Winners
Suspension House, Fougeron Architecture | International Design Awards Winners
Suspension House, Fougeron Architecture | International Design Awards Winners
Suspension House, Fougeron Architecture | International Design Awards Winners
Suspension House, Fougeron Architecture | International Design Awards Winners
Suspension House, Fougeron Architecture | International Design Awards Winners
Suspension House, Fougeron Architecture | International Design Awards Winners
Suspension House, Fougeron Architecture | International Design Awards Winners
Suspension House, Fougeron Architecture | International Design Awards Winners
Suspension House, Fougeron Architecture | International Design Awards Winners
Suspension House, Fougeron Architecture | International Design Awards Winners

Suspension House

CompanyFougeron Architecture
Lead DesignersAnne Fougeron
Project LocationCalifornia
CreditsPhotos by Joe Fletcher
Prize(s)Silver in Architecture Categories / Renovation
Entry Description

A human-made object in nature may exist in harmony or disparity. Our goal was to deepen this home’s connection to the environment, creating a place where our clients can live immersed within an exceptional landscape. Taking care to protect and restore the land, we suspended the renovated house between two California hills, where it overlooks a rushing waterfall and spans the creek below. The remodel retains 50% of the existing wood structure. A steel frame beneath the original floors anchors the home to the rocky hillsides – thus allowing us to remove supporting columns from the creek bed.