IDA 2023 OPEN NOW FOR SUBMISSIONS!
Share on Social Media
Weihe River Landscape Pavilion, PLAT ASIA | International Design Awards Winners
Weihe River Landscape Pavilion, PLAT ASIA | International Design Awards Winners
Weihe River Landscape Pavilion, PLAT ASIA | International Design Awards Winners
Weihe River Landscape Pavilion, PLAT ASIA | International Design Awards Winners
Weihe River Landscape Pavilion, PLAT ASIA | International Design Awards Winners
Weihe River Landscape Pavilion, PLAT ASIA | International Design Awards Winners
Weihe River Landscape Pavilion, PLAT ASIA | International Design Awards Winners
Weihe River Landscape Pavilion, PLAT ASIA | International Design Awards Winners
Weihe River Landscape Pavilion, PLAT ASIA | International Design Awards Winners
Weihe River Landscape Pavilion, PLAT ASIA | International Design Awards Winners
Weihe River Landscape Pavilion, PLAT ASIA | International Design Awards Winners

Weihe River Landscape Pavilion

CompanyPLAT ASIA
Lead DesignersDonghyun JUNG
Design TeamQingsong Huang, Kaiqi Yang, Jingyun Lian, Minjia lv, Xinwei Liu, Dongsheng Xiao, Jianxin Li
Project LocationWeihe River, Xixian New District, Shaanxi, China
ClientShaanxi Xixian New District Urban Construction Investment Group CO., Ltd
CreditsPhoto by: PLAT ASIA ndn lab
Prize(s)Bronze in Architecture Categories / Landmarks, symbolic structures, memorials, public
Project LinkView
Entry Description

Weihe River Landscape Pavilion, located in a riverside park, served as a landscaped terrace, shop, and public toilet. The architect transformed the roof into a structural elevation with contemporary logic, the façade textured with rammed earth responds to the traditional context. Edges blurred in two ways: cutting wall rolling over for fluent views from building to woods; the lights reflected on copper plates as inner surface. The greenery shadow appeared in the interiors for an immersive sense of space and nature. The contrast in materials hints at primitiveness origins from contemporaneity.

Bio

Being an international team of architects and designers, PLAT ASIA was founded in Beijing in 2010, by Baoyang Bian and Donghyun Jung, who share the oriental cultural background. Based on the constant research and analysis of the bewildering social backdrop nowadays, PLAT ASIA has been endeavouring in optimising the living conditions without sacrificing the future living environment. Moreover, PLAT ASIA not only designs to discover new opportunities and means of land occupation, but to carry forward oriental philosophies of nature, architecture and value as well.