IDA 2022 winners announced!
Share on Social Media
Crane Pavilion, CHINA INSTITUTE OF BUILDING STANDARD DESIGN & RESEARCH,GBBN Architectural Design | International Design Awards Winners
Crane Pavilion, CHINA INSTITUTE OF BUILDING STANDARD DESIGN & RESEARCH,GBBN Architectural Design | International Design Awards Winners
Crane Pavilion, CHINA INSTITUTE OF BUILDING STANDARD DESIGN & RESEARCH,GBBN Architectural Design | International Design Awards Winners
Crane Pavilion, CHINA INSTITUTE OF BUILDING STANDARD DESIGN & RESEARCH,GBBN Architectural Design | International Design Awards Winners
Crane Pavilion, CHINA INSTITUTE OF BUILDING STANDARD DESIGN & RESEARCH,GBBN Architectural Design | International Design Awards Winners
Crane Pavilion, CHINA INSTITUTE OF BUILDING STANDARD DESIGN & RESEARCH,GBBN Architectural Design | International Design Awards Winners
Crane Pavilion, CHINA INSTITUTE OF BUILDING STANDARD DESIGN & RESEARCH,GBBN Architectural Design | International Design Awards Winners
Crane Pavilion, CHINA INSTITUTE OF BUILDING STANDARD DESIGN & RESEARCH,GBBN Architectural Design | International Design Awards Winners
Crane Pavilion, CHINA INSTITUTE OF BUILDING STANDARD DESIGN & RESEARCH,GBBN Architectural Design | International Design Awards Winners
Crane Pavilion, CHINA INSTITUTE OF BUILDING STANDARD DESIGN & RESEARCH,GBBN Architectural Design | International Design Awards Winners
Crane Pavilion, CHINA INSTITUTE OF BUILDING STANDARD DESIGN & RESEARCH,GBBN Architectural Design | International Design Awards Winners

Crane Pavilion

CompanyCHINA INSTITUTE OF BUILDING STANDARD DESIGN & RESEARCH,GBBN Architectural Design
Lead DesignersXin Tu, JERVY ZHAOQUN ZHU
Design TeamHuarong Song, Jing Luo , Wanli Xing, Jingzhen Ding ,Yan Wang , Qiaohui Dong, Lingjie Huang
Project LocationHubei,China
ClientTAIKANG INSURANCE GROUP INC.
Prize(s)Bronze in Architecture Categories / Museum, Exhibits, Pavilions and exhibitions
Entry Description

The 400 sqm Crane Pavilion, perched on a hill top overlooking the reserve, silently communicates with the nature, as a meeting place between the burial site and natural reserve. A continuous folded plate,reminiscent of the simple folding form of a paper origami crane integrates functions of public parking, a public reception cafe, an open platform, crane living spaces, caretakers dorms, public bathrooms and storage rooms in various elevation levels.