IDA 2022 IS OPEN FOR SUBMISSIONS
Share on Social Media
Yongqing Fang Alleyways, Lab D+H | International Design Awards Winners
Yongqing Fang Alleyways, Lab D+H | International Design Awards Winners
Yongqing Fang Alleyways, Lab D+H | International Design Awards Winners
Yongqing Fang Alleyways, Lab D+H | International Design Awards Winners
Yongqing Fang Alleyways, Lab D+H | International Design Awards Winners
Yongqing Fang Alleyways, Lab D+H | International Design Awards Winners
Yongqing Fang Alleyways, Lab D+H | International Design Awards Winners
Yongqing Fang Alleyways, Lab D+H | International Design Awards Winners
Yongqing Fang Alleyways, Lab D+H | International Design Awards Winners
Yongqing Fang Alleyways, Lab D+H | International Design Awards Winners
Yongqing Fang Alleyways, Lab D+H | International Design Awards Winners

Yongqing Fang Alleyways

CompanyLab D+H
Lead DesignersZhongwei Li
Design TeamHuicheng Zhong, Nan Lin, Zongjie Liang, Hao Lan
Project LocationGuangzhou, China
ClientGuangzhou Vanke
CreditsPhotography: Coexist Arch
Prize(s)Bronze in Architecture Categories / Landmarks, symbolic structures, memorials, public
Project LinkView
Entry Description

Yongqing Fang, a renovation project as a reaction to the rapid urban transformation of modern life, sits in the heart of Guangzhou old town. Our design strategy emphasizes on renewing the buildings and activating the existing resources in the area to avoid relocating. This inner-city renewal project improves the quality of life for all residents but also keeps their place-attachment by preserving the historic neighborhood fabric. The success of Yongqing Fang also provides a new benchmark for a micro-renovation approach – a series of case-specific measures - towards inner-city rejuvenation.

Bio

Founded in 2014, Mind Studio uses landscape as the main medium and aims to produce inspiring works. We design projects with multi-scales to stimulate, optimize and enhance the performance of the public realm, add new experiences to the urban public space, and consider how the design aesthetics can promote meaningful changes for the residents.