Chilmark House

Lead DesignerAaron Schiller
Design TeamSchiller Projects & Grey Organschi Architecture
Prize(s)2nd Place in Architecture Categories / New Residential Building
Entry Description

We developed Chilmark House as a pair of barns with low pitched roofs. The two buildings form a series of private courtyards and outdoor spaces. A broad stair links a large porch back to the farm road, providing pedestrian access to the beach. To produce the structural wood louvers, we built the Japanese Shou sugi ban charred boards. The northwest entry courtyard is edged by a mute, charred cedar wall, creating a private courtyard. Inside the dark buildings, bleached ash lines and lightens all surfaces. The lower level consists of bedrooms and shared spaces looking into landscaped light wells.

Bio

Schiller Projects is analytics driven design consultancy. Leveraging our expertise in built design, graphic design, branding and strategy we develop information based client-centred solutions ranging from the home to product design and development to the whole workplace experience.

Awards and Prize

1) Architect’s Newspaper Top 50 Firms 2018
2) 2017 AN Best of Design Awards WINNER
3) 2017 AIA New England Design Awards Program MERIT WINNER