Fluidity on the Hill

Lead DesignerMr Aamer Taher
Design TeamJasni Ngahtemin, Albert Yeo, Edwin Ng, Scott Chen
ClientMr Kenny Beh Hang Chwee
CreditsPhotos by: Sanjay Kewlani [skewedeye.com]
Prize(s)2nd Place in Architecture Categories / New Residential Building
Entry Description

An intangible dialog between Architecture and Nature. Respecting the existing land form and landscape, the fluid spaces and organic form create a nebulous inside-outside boundary experience. Folding walls and deep overhangs were constructed in a mix of off-form concrete and steel, and painted white to achieve a lightness of structure while natural materials like timber and stone where used to blend well with the hill and trees. Landscaping was carefully integrated to further enhance the natural setting, still allowing the building form to stand out.