Time Flowing in Folding

Lead DesignerChih-Hao Kao
Prize(s)Honorable Mention
Entry Description

The most valuable work for the old space renovation is carefully reading the spatial context first, and then matching with the family's life ontology. The infinite imagination and possibility of the space will be created by the combination of the spatial form and the dramatic dialogue between light and shade. The spatial main wall is full of the generous feature. The designer tries to respect the material texture for displaying the natural aesthetics with worn scratches in order to depict the owner's humble and steady philosophy in life. The balcony is intentionally designed by a horizontal grating window in order to induce daylight getting through. The daylight is laid on between floor and wall, which can reflect out a series of bars in between of black and white.

Bio

DaChi INTERNATIONAL DESIGN CO.,LTD