Kaplan Family Pavilion at City of Hope

CompanyBelzberg Architects
Lead Designer
ClientHagy Belzberg
Project LinkView
Prize(s)Honorable Mention
Entry Description

Central to the design of the new Kaplan Family Pavilion is
the building’s response to an existing 100-year-old camphor
tree. Although the 7,000sqft project was originally located
elsewhere on the City of Hope Campus, our team identified
an opportunity to engage the landscape and connect the
building to the institution’s heritage in light of their
centennial celebrations. The result is a pavilion that
embraces the tree to create an outdoor sanctuary for
patients and employees.
The project bifurcates its program to form two wings
around the camphor: one wing houses exhibition and
storage space, the other, flexible event space and
administrative offices. Curved concrete walls protect the
entrances to the Pavilion while twisting to form seating. Lit
niches pepper the concrete and highlight the institution’s
many milestones. The project’s success is in adding an
outdoor ‘room’ that celebrates the existing landscape and
encourages health and well-being across the City of Hope's
community.