The Beach House

Lead DesignerWhitney Sander
Prize(s)Honorable Mention
Entry Description

This project is driven by the homeowners’ desire to create a beachside retreat with all the amenities needed by a family that loves to entertain. It is a place where a daytime walk to the shore is as likely as sunset cocktails, and the mix desired is a relaxed sophistication.

Indeed, this project could have been called “Play House” for the light-hearted living to be contained within its walls. We have loved imagining all the places that might be perfect for a nap, or a party, for that matter. It all begins with the entrance across a Zen meditation garden that captures onshore breezes and wraps around the side of the house. A wall of sliding doors opens most of the main level and creates a flow from the front living room, through the kitchen and dining areas, out to the side yard and rear pool for seamless indoor/outdoor living.