Team Bank Headquarters

Lead DesignerTanya Ruegg
ClientTanya Ruegg
Prize(s)Honorable Mention
Entry Description

The Team Bank headquarters revolutionize the
workplace
design in banking sector. Being designed ‘from the
inside out’, the new building showcases a direct link
between the communicative character of the interior
design with its external appearance.

For the communication and exchange among the
employees the building was designed with as few
floors
as possible and each has a ‘fluid’ function
arrangement
to encourage people to move around and stimulate
spontaneous meetings.

To introduce the activity-based working, the building
was divided in two main functions: homebases and
meet
& create zones, all of which utilize the idea of a city.
Homebases occupy the outer ring of the building and
consist of different workplace typologies to support
different needs of the employees depending on their
daily activities. The meet & create zones located at the
inner ring are the driver for creativity. They consist of
informal areas and specially designed spaces for
innovation and focus.

Bio

Evolution Design is an internationally recognized Swiss architecture and design studio with offices in Zurich and London.