JENSOUND

Lead DesignerSHU-CHING TAN
ClientSHU-CHING TAN
Prize(s)3rd Place in Other Interior Designs / Other Interior designs
Entry Description

“Listening to the City’s Signs of Approaching Rain and
Flowering Season” becomes the main inspiration and theme
of this project due to the owner’s exact words.

The sense of space can be brought into the building through
the senses of sight and touch. In addition to the old
structure and solving the serious leakage problem, a more
complete plan for the future use of a 40-year old building
must be done. This can be achieved by pulling up the
proportion of the original chunky architecture, but also
shaping a natural balcony, adjusting interior layout and
coordinating natural light and landscape of the space.

Through dark brown glass and mirror, a sense of spatial
extension can be seen through layer upon layer while
reflecting the light and views. Whatever rain or shine, the
building has been endowed with a poetic script having
different stories as time goes by.