Internal refurbishment of a two-bedroom flat in Chalcot Square, Primrose Hill, North London

Lead DesignerAmos Goldreich
Prize(s)Honorable Mention
Entry Description

We significantly reconfigured the apartment’s spatial layout – the relocated kitchen, now open-plan, is seamlessly integrated within the living area, while a window between the kitchen and the entrance hallway creates new visual connections and a more coherent sense of progression from one space to the next.
The previously rather constrained single bedroom has been enlarged, with additional windows introducing much needed natural light. The reconfigured space also includes a new bathroom. The apartment is finely detailed, with bespoke joinery and imaginative storage solutions such as a walk-in wardrobe in the master bedroom and a floating sideboard in the living room. Elsewhere, potential space has been deployed – a former wall cabinet now accommodates the guest WC.
The choice of colour palette and materials is deliberately light in tone, further enhancing the apartment’s spatial volumes, while colourful furniture and accessories provide focus and variation.

Bio

We are a London based architectural practice with an international reach, specialising in buildings that provide enlightened and inspiring spaces for those inhabiting them. We deliver award-winning design and expertise to all projects from a family home for a private client, to a domestic violence refuge centre for an international charity. Our objective is always to marry the pragmatic with the aesthetic in a way that results in buildings and places that have a positive impact on people’s lives and are a joy to experience.

Awards and Prize

World Architecture Festival Category Winner 2016 - Best Future Health Building.